Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

CHE GUEVARA CLUB: Επίθεση στην Δημοτική αρχή Σερρών και Εθνικό Σερρών

10Ανακοίνωση του CHE GUEVARA CLUB με βολές κατά της δημοτικής αρχής αλλά και της διοίκησης του Εθνικού Σερρών για την απόφαση να συ στεγασθούν για μια ακόμη χρόνια Πανσερραικός και Εθνικός στο δημοτικό γήπεδο Σερρών .


Αφήσαμε να περάσουν μερικές μέρες από τη συνεδρίαση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σερρών, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους. Θέλαμε, επίσης, να μην είναι απασχολημένη η ομάδα του Πανσερραϊκού με άλλα ζητήματα εν όψει του κρίσιμου εκτός έδρας ματς στα Γιαννιτσά. Σήμερα, όμως, έφτασε η στιγμή να τοποθετηθούμε.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, ζήσαμε από κοντά τη διαδικασία της συνεδρίασης και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα του αθλητισμού, και όχι μόνο, στις Σέρρες. Κι αυτά που είδαμε είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά από αυτά που περιμέναμε να δούμε όταν έχουμε να κάνουμε με σημαντικά θέματα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις μάσκες να πέφτουν, και να φανεί το πρόσωπο του καθενός. 
Στο θέμα του Δημοτικού Γηπέδου, που αποτελεί την έδρα του Πανσερραϊκού όλα αυτά τα χρόνια της ένδοξης ιστορίας του, είχαμε δύο πλευρές. Από τη μια πλευρά, μία ομάδα η οποία έχει κάνει την πόλη και το Νομό Σερρών να ακουστούν πολλάκις με εγκωμιαστικά σχόλια χάρη στην ένδοξη και υπερήφανη ιστορία της. Μια ομάδα η οποία ακολουθείται εντός και εκτός έδρας από ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που την αγάπησαν αυτοί και οι οικογένειές τους. Από την άλλη πλευρά, είδαμε τον κόσμο του μοντέρνου ποδόσφαιρου σε πλήρη απεικόνιση, με τις αλλαγές ονομασιών, έδρας, χρωμάτων φανέλας, τις συζητήσεις στα ΜΜΕ όλο το καλοκαίρι για πιθανές συγχωνεύσεις και αλλαγές ΑΦΜ, με λίγα λόγια το ποδόσφαιρο ως επιχείρηση και τίποτα παραπέρα.
12
Η πρώτη από τις δύο πλευρές μπορεί να υστερεί σε χρήματα και επιρροή σε τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο η δεύτερη πλευρά υστερεί σε πολλά περισσότερα. Ποτέ δε θα δει ανθρώπους να βάζουν το όνομα της ομάδας τους για να δημιουργήσουν δικό τους τμήμα Hockey βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους, ποτέ δε θα δει παιδιά ακαδημιών χάντμπολ να φωνάζουν το όνομα της ομάδας τους στις παιδικές χαρές, ποτέ δε θα βρει ανθρώπους να κάνουν τρεις μέρες με καράβια και λεωφορεία για να δούνε 90 λεπτά ματς, ποτέ δε θα βρει αληθινούς υποστηρικτές και όχι απλούς θεατές, ποτέ δε θα καταλάβει πόσα περισσότερα συναισθήματα, πόσα περισσότερα πράγματα μπορεί να «γεννήσει» ο αθλητισμός εκτός από το χρήμα.
Από τα μέλη της επιτροπής, αρκετοί από τους οποίους απέτυχαν στις πρόσφατες εκλογές να επανεκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι και επομένως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η τελευταία σημαντική που πήραν, ακούσαμε πολλά και διάφορα. Ακούσαμε Σερραίο να λέει πως δεν είναι Πανσερραϊκός, ακούσαμε άλλον να ειρωνεύεται οπαδό του Πανσερραϊκού σχετικά με το ποιος είναι πιο παλιός φίλαθλος της ομάδας και είδαμε ανθρώπους να μην έχουν γνώση πολλών και σημαντικών πραγμάτων που έπρεπε να γνωρίζουν.
Ακούσαμε πολλές φορές από την άλλη πλευρά, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όσο και στις μέρες που ακολούθησαν, ότι θα πρέπει να υπάρξει ενωτικό κλίμα ανάμεσα στις Σερραϊκές ομάδες. Εμείς πιστεύουμε ότι το ενωτικό κλίμα πρέπει να φανεί στις πράξεις. Ο Πανσερραϊκός πέρσι αναγκάστηκε να κάνει προπονήσεις σε πολλά διαφορετικά χωριά, προφανώς επειδή υπήρχε ενωτικό κλίμα. Οι οπαδοί του Πανσερραϊκού στον αγώνα των δύο ομάδων πριν δύο χρόνια, και έχοντας χάσει 0-1 χειροκροτούσαν τους νικητές, τη στιγμή που από τη θύρα 8 ακουγόταν το «ενωτικό» σύνθημα «εκεί, εκεί στη Γ” Εθνική». Από όλα τα εκτός έδρας ματς της ομάδας Νέων του Πανσερραϊκού πριν δύο χρόνια στα οποία ακολούθησαν οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού, το μόνο γήπεδο στο οποίο υπήρξαν εντάσεις και ζητήθηκε να μη μπούνε πανό και σημαίες επειδή «ενοχλούσαν και εμπόδιζαν», ήταν στο γήπεδο του Γαζώρου. 
Και στο θέμα της συνεδρίασης, όταν ζητήθηκε από τις δύο ομάδες να κάνουν από μία «υποχώρηση» η καθεμία, ο Πανσερραϊκός να μην είναι αρνητικός στο να παίξουν και οι δύο ομάδες στο Δημοτικό Γήπεδο, και από την άλλη να του παραχωρηθεί το ένα από τα δύο γήπεδα της ΕΠΣΣ στην Ομόνοια για προπονήσεις, ο μεν Πανσερραϊκός έκανε δεκτή αυτήν την πρόταση, ενώ από την άλλη πλευρά υπήρξε άρνηση καθώς ανέφεραν ότι στα γήπεδα αυτά στην Ομόνοια έχουν ρίξει λεφτά και τα έχουν συντηρήσει, προφανώς κι αυτό στα πλαίσια του ενωτικού κλίματος.