Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ανδρέας Ανδρεάδης .Οι προπτικές για την δημιουργία νέου κόμματος

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεαδης ανδρεας σερρεσΣυνεχίζονται οι διεργασίες για τη δημιουργία νέου
κόμματος από τους πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ραγκούση Γ. Διαμαντοπούλου Α. και Φλωρίδη Γ. Σύμφωνα δε με πολλά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η πρώτη επίσημη παρουσία θα γίνει την επόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Θυμίζω ότι ο Γ Ραγκούσης και η Α. Διαμαντοπούλου διετέλεσαν Υπουργοί της Κυβέρνησης του κ Γ. Παπανδρέου την περίοδο 2009-11 αφήνοντας, ιδιαίτερα ο πρώτος και αξιόλογο μεταρρυθμιστικό έργο.
 Σημειωτέον ότι στις διεργασίες για το νέο κόμμα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος βλέπει θετικά το όλο εγχείρημα

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ( Πρόεδρος σήμερα του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών») δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τις εξελίξεις αυτές στις οποίες πρωτοστατούν πρώην Υπουργοί της Κυβερνήσής του.
Δεν βιάζεται φαίνεται να τοποθετηθεί, το ίδιο πράττει, σωστά κατά την άποψή μου και το ΚΙΝΗΜΑ γενικότερα.
Πιστεύω όμως ότι όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα οι διακηρύξεις του νέου κόμματος και το κάλεσμα (που ακούγεται ότι θα κάνει) για συνεργασία σε άλλα γνωστά πρόσωπα, κόμματα και κινήσεις της κεντροαριστεράς ή θα καταθέσει την πρόταση που για την εκλογή της νέας ηγεσίας από τη βάση κ.α. τότε το ΚΙΝΗΜΑ θα τοποθετηθεί και αν χρειαστεί ο Πρόεδρός του προσωπικά.
Προς το παρόν λοιπόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τη μεριά του κόμματος μας για αυτό και το μόνο που μπορώ να κάνω για να απαντήσω σε όσους/ες με ρωτούν για το θέμα είναι να κοινοποιήσω μια πολύ καλή-περσινή-τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου σχετική με το θέμα της συνένωσης των κομμάτων και των κινήσεων της κεντροαριστεράς-σοσιαλδημοκρατίας.
Μια ομιλία που έκανε τον Φεβρουάριο του 2016 ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όταν προσκλήθηκε στο Συνέδριο του Ποταμιού.
Εκεί μίλησε για την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός νέου μεγάλου προοδευτικού κόμματος και μεταξύ των άλλων ανέφερε τα παρακάτω:
 «Εφόσον υπάρξει πολιτικό αποτέλεσμα από αυτόν τον ειλικρινή διάλογο γύρω από ένα ΤΡΑΠΕΖΙ, τότε, πριν τις εκλογές, μέσα από προκριματικές εκλογές, οι συμμετέχοντες επιλέγουν έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό που όλοι δεσμεύονται να στηρίξουν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα τέτοιο ΤΡΑΠΕΖΙ για την Ενότητα, που δεν στοχεύει στην τεχνητή απορρόφηση κάποιων δυνάμεων από άλλες, αλλά στην ουσιαστική διερεύνηση ενός πλαισίου κοινής αποδοχής, θα αποτελούσε ένα γενναίο και ουσιαστικό βήμα μπροστά». http://www.npress.gr/…/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%…/
Αυτά είπε τότε ο Πρόεδρός μας και δεν καταλαβαίνω που διαφωνούν όσοι έχουν την αγωνία για την ενότητα της παράταξης. Και στο ίδιο ενωτικό πνεύμα θα κυμανθεί-εικάζω-και η νέα ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ όποτε εκδοθεί με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις παρά το γεγονός ότι οι πρώην Υπουργοί που πρωτοστατούν στο νέο κόμμα όφειλαν για πολλούς λόγους να αναζητήσουν κατ΄ αρχήν γέφυρα συνεργασίας με τον Γ. Παπανδρέου και το κόμμα μας πριν απευθυνθούν σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο ή φορέα.
Ας δουν λοιπόν την ομιλία και ας την λάβουν υπ όψιν τους (ιδιαίτερα οι κ.κ, Ραγκούσης και Διαμαντοπούλου). Ίσως τους βοηθήσει, έστω με καθυστέρηση να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις για τη συνένωση της κατακερματισμένης δημοκρατικής παράταξης.
Γιατί ας μην ξεχνούν ότι εκτός των άλλων ο Γ. Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρακολούθησε και πολλές αντίστοιχες προσπάθειες συνένωσης του προοδευτικού χώρου, σε διάφορες χώρες.
Και τέλος ότι έχει την πιο προοδευτική ατζέντα από όλους τους γνωστούς πολιτικούς στη χώρα μας-και όχι μόνο- για πολλά θέματα της δημόσιας ζωής, όπως είναι:
Τα ανθρώπινα δικαιώματα , η κοινωνική δικαιοσύνη και το προσφυγικό,
η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ποιότητα των υπηρεσιών στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία και στην παιδεία
η διοικητική αποκέντρωση της χώρας με μεγάλους ισχυρούς δήμους και Περιφέρειες με αιρετή διοίκηση.
 η πράσινη ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή.
με εκτίμηση
Ανδρέας Ανδρεάδης
Στέλεχος του Κινήματος ΔΗ.ΣΟ Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.