Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Φωτεινή Αραμπατζή : Κίνδυνος αποκλεισμού Νέων Αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας από το νέο ΠΑΑ λόγω χαμηλής κατανομής κονδυλίων

Εμφάνιση 12.JPGΤον κίνδυνο αποκλεισμού 1000 περίπου Νέων Αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας
από το νέο ΠΑΑ λόγω χαμηλής κατανομής κονδυλίων στην εν λόγω Περιφέρεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξή τους στο σχετικό υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, επισημαίνει η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ σε σχετική Ερώτησή της προς τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Όπως σημειώνει η Σερραία Βουλευτής, παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες καταγράφει πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Κεντρική Μακεδονία, το ποσό των μόλις 43,6 εκατ. ευρώ που κατανεμήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία από τα συνολικά 241 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για όλη τη χώρα, αρκούν για να καλύψουν μόνο 2.300 αγρότες από τους περίπου 3.300, που αιτούνται να μπουν στο πρόγραμμα.

Η Σερραία βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει σε εξορθολογισμό και σχετική ανακατανομή των καταβληθέντων ποσών ανά Περιφέρεια, προκειμένου πιθανά αδιάθετα ποσά από κάποιες Περιφέρειες να διοχετευθούν σε άλλες, που υπερκαλύπτουν τον στόχο. Υπογραμμίζει δε ότι, εκτός από τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων αγροτών από το εν λόγω Πρόγραμμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτοί να αποκλειστούν και από μελλοντικά προγράμματα εγκατάστασης νέων γεωργών, διότι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση έναρξης της αγροτικής δραστηριότητας! Προσθέτει δε ότι η οποιαδήποτε λύση στο ανακύψαν πρόβλημα, θα πρέπει να δοθεί αμέσως, πριν οριστικοποιηθούν οι πίνακες των ενταγμένων Νέων Γεωργών.

Η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ τονίζει ότι το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, αποτελεί για χιλιάδες πολίτες –ειδικά τους άνεργους- μια επαγγελματική διέξοδο με σημαντικές προοπτικές σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας. Επιπροσθέτως, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες τόσο για την συνολική και δυναμική αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης γεωργικής γης όσο και για την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, δίνοντας έτσι ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή και τον αγροτικό τομέα

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.