Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δήμος Ηράκλειας : Απίστευτο παπάς σε ρόλο μεσάζοντα σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων

Αποτέλεσμα εικόνας για ιερεασ αρχαιοκαπηλοςΠαπάς είναι ένας από τους δύο μεσάζοντες που
αναζητούσαν υποψήφιο αγοραστή που θα διέθετε μεγάλο χρηματικό ποσό για να του πουλήσουν την τεράστιας αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή, την οποία είχε στο σπίτι του σε περιοχή των Σερρών ένας 44χρονος τσιγγάνος

 Ο κάτοχος του πολύτιμου ευρήματος εντοπίστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών και του τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. 

Στην προανάκριση, είχε αποκαλύψει τα στοιχεία ταυτότητας ενός 35χρονου και ενός 53χρονου που θα μεσολαβούσαν για να πουληθεί το αρχαίο αντικείμενο και περιελήφθησαν στην δικογραφία.

Η ύψους μήκους 0,21 εκατοστών και βάρους τεσσάρων κιλών μαρμάρινη κεφαλή νεαρού άνδρα που χρονολογείται στα ύστερα Ελληνιστικά – Ρωμαϊκά χρόνια (2ος – 1ος αιώνας π.Χ.) κατασχέθηκε και εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εκτιμηθεί από ποιο χώρο προέρχεται. 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.