Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αγγελική Μήκα : Η απόφαση για το Βατοπέδι δεν απαλλάσσει πολιτικό σύστημα για την πελατοκεντρική του σχέση με την εκκλησία.

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο ηγούμενος Εφραίμ λόγω
έλλειψης δόλου διότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ήταν "βαθιά πεπεισμένος" ότι η λίμνη ανήκε στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου. Τι πεποίθηση κι αυτή!! μια από τις λιμνοθάλασσες της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα να ανήκει σε νομικό πρόσωπο της εκκλησίας. Κι αυτό πάλι δημόσιοι λειτουργοί να αποδέχονται τόσο απλά ότι μια λιμνοθάλασσα δεν ανήκει στο δημόσιο έλλειψη εγγράφων λες και υπάρχουν έγγραφα για τον 'Όλυμπο! Εννοείται ότι οι διαδικασίες ανταλλαγής δημοσίων εκτάσεων με ιδιωτικές είναι συνηθισμένες και γίνονται βάσει εισηγήσεων επιτροπών που συστήνονται ανάλογα με την χωρική αρμοδιότητα και συμμετέχουν υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. και του Υπουργείου Οικονομικών, όμως η ανταλλαγή λίμνης δεν ξένισε κανέναν; 'Ήταν τόσο σύνηθες ; Και επειδή άκουσα και κάποιον βουλευτή του κοινοβουλίου λίγο πριν να λέει ότι πρέπει να ζητήσουμε και συγνώμη από τον γέροντα Έφραιμ...ε όχι έλεος! μια δικαστική απόφαση δεν απαλλάσσει ένα χριστιανό και μάλιστα μοναχό για τις δόλιες σκέψεις του ακόμη κι αν αυτές δεν αποδεικνύονται με βάση τους νομικούς όρους. Ούτε απαλλάσσει ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα για την πελατοκεντρική του σχέση με την εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.