Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σέρρες : Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με θέματα

 Δάσος και ενέργεια και Γιατί λύματα;

Τα δάση είναι εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της φύσης! 
Είναι η μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που παρέχεται στον κόσμο, Στους ανθρώπους παρέχει,  καύσιμο από ξύλο για να θερμάνουν τα σπίτια τους , να μαγειρέψουν τα γεύματα τους και να βράσουν το νερό. Αλλά ενεργοποιεί  επίσης τους ανθρώπους και με άλλους τρόπους - για παράδειγμα με την παροχή  τρόφιμα από το δάσος όπως τα μούρα και τα μανιτάρια - ή ακόμα και την επαναφόρτιση της ψυχολογίας  των ανθρώπων, παρέχοντας ένα μέρος για αναψυχή, ηρεμία, έμπνευση. 
Ο Στόχο 6 τουGlobalGoalsστοχεύει  να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό των μη επεξεργασμένων λυμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης του νερού και ασφαλή επαναχρησιμοποίηση.Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των λυμάτων από τα σπίτια μας, τις πόλεις, τη βιομηχανία και τη γεωργία ρέει πίσω στη φύση, χωρίς να επεξεργασθεί ή να επαναχρησιμοποιηθούν - ρυπαίνουν το περιβάλλον, και να χάσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και άλλα ανακτήσιμα υλικά.
Αντί να σπαταλάμε τα λύματα, πρέπει να τα μειώσουμε και να τα επαναχρησιμοποιήσουμε . Στα σπίτια μας, μπορούμε να  επαναχρησιμοποιήσουμε τα  απόνερα για κήπους στα οικόπεδα μας. Στις πόλεις μας, μπορούμε να επεξεργασθούμε και επαναχρησιμοποιήσουμε τα λύματα για χώρους πρασίνου. Στον τομέα της βιομηχανίας και της γεωργίας, μπορούμε να επεξεργασθούμε  και να ανακυκλώσουμε με την απαλλαγή για τα πράγματα όπως τα συστήματα ψύξης και άρδευσης.
Με την αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού πόρου, θα κάνουμε τον κύκλο του νερού να λειτουργεί  καλύτερα για κάθε ζωντανό πράγμα. Και εμείς θα συμβάλουμε στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης Ο Στόχος 6 στοχεύει  να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό των μη επεξεργασμένων λυμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης του νερού και ασφαλή επαναχρησιμοποίηση.
Η συμμετοχή των σχολείων είναι δωρεάν.
Ραντεβού στην γραμματεία 2321099395

Την ευθύνη των  εκπαιδευτικών  προγραμμάτων έχει  ο Όμιλος Σερρών για UNESCΟ τα τελευταία 8 χρόνια σε συνεργασία με την ΠΡΑΞΙΣ και την Αστροπύλη
με τους .εθελοντές Κωνσταντίνα Τζόγα,Ταατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Μαρία Χατζηδημιτρίουτους Ευρωπαίους εθελοντές,με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα,.ΑκηΜακαρά ,Γιώργο Πεχλιβανίδη

Τις δράσεις υποστηρίζει η Α/θμια εκπαίδευση Σερρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.