Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σέρρες : 5η Συνάντηση της Ομάδας Στήριξης έργου MAPS

Συνάντηση Εργασίας Τοπικής Ομάδας Στήριξης έργου MAPS – Εισαγωγή στο σύστημα ΔιακυβέρνησηςΜεγάλη συμμετοχή είχε η 5η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου MAPS – Military Assets as Public Spaces (MAPS – Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι) που συμμετέχει ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Απριλίου στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον νέο Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κ. Παντελή Χράπα, Αντιδήμαρχο, και τις τοποθετήσεις των κκ Καρπουχτσή Κωνσταντίνου, Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και Μυστακίδη Παύλου, Δημοτικού Συμβούλου, πρώην Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Ακολούθησε ξενάγηση της Ομάδας στους χώρους της ΕΡΑ Σερρών από το δημοσιογράφο Λεωνίδα Κασάπη, όπου και παρουσιάστηκε εν συντομία η ιστορία της, από την εποχή που ήταν ραδιοφωνικός Σταθμός του στρατού (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.). Στη συνέχεια, η ΤΟΣ περιηγήθηκε στους χώρους του ανενεργού στρατοπέδου, Κολοκοτρώνη. Με αφορμή την παρουσία της ομάδας στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, αφιερώθηκε αρκετός χρόνος για τις δυνατότητες που προσφέρει ο συγκεκριμένος χώρος. Έπειτα, τα μέλη της Τοπικής Ομάδας ενημερώθηκαν για την έως τώρα πρόοδο υλοποίησης του έργου και έθεσαν στο τραπέζι  της  ιδέες/προτάσεις τους για την προσωρινή επανάχρηση των στρατοπέδων, ξεχωρίζοντας τις πιο αποδεκτές.
Το τελευταίο ζήτημα της συζήτησης ήταν η προετοιμασία για τη συμμετοχή στο 3ο Διακρατικό Εργαστήριο που θα λάβει χώρα στο Espinho της Πορτογαλίας στις αρχές Μαΐου, το οποίο θα έχει ως θέμα την «Ανάπτυξη της Διακυβέρνησης». Με τον όρο «Διακυβέρνηση» εννοείται ο εντοπισμός των συγκεκριμένων φορέων που θα συμμετέχουν (δημόσιοι ή ιδιωτικοί ή και τα δύο), ο εντοπισμός των διαδικασιών και ο καθορισμός του  χρονοδιαγράμματος για την ανάπτυξη του έργου, δηλαδή του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης.

Τέλος, ο Δήμος Σερρών, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα το δημοσιογράφο κ. Λεωνίδα Κασάπη, Συντονιστή της ΕΡΤ Σερρών. 

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :
Facebook: URBACT_Maps και Urbact_maps Serres
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.