Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Δήμος Σιντικής : Διαψεύδει ο σύλλογος εκπαιδευτικών τις καταγγελίες για εκδίωξη μαθητή από το Δ.Σ Άνω Ποροΐων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΕΡΡΩΝΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 27-3-17 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί – λειτουργοί του δημόσιου σχολείου πλήττονται εργασιακά, μισθολογικά και επιστημονικά από την ανερμάτιστη, αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, η στοχοποίησή τους από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν φαινόμενο εξαιρετικά ανησυχητικό το οποίο συμβαίνει όλο και συχνότερα. Σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί έρχονται να προστεθούν οι παραπλανητικές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έδωσε στην εκπομπή της ΤV 100 «Πέριξ» στις 14-3-2017 δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού πληροφορώντας τους τηλεθεατές ότι ένας μαθητής που παλαιότερα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων εκδιώχθηκε από το σχολείο. Οι εν λόγω πληροφορίες είναι εντελώς αναληθείς. Ποτέ ο συγκεκριμένος μαθητής και κανείς μαθητής δεν εκδιώχθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει και καταδικάζει τις αναληθείς και αστήρικτες αυτές πληροφορίες και δηλώνει πως συμπαραστέκεται στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Άνω Ποροΐων που υλοποιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες το έργο που τους έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία. Ανεπιφύλακτα στηρίζει τους συνάδελφούς μας, στα πρόσωπα των οποίων βλέπει τον καθημερινό δάσκαλο και την καθημερινή δασκάλα, που αγωνίζεται, πέραν της μόρφωσης των μικρών μαθητών ως προς τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, να εμφυσήσει στα παιδιά στοιχεία αλληλοσεβασμού και κοινωνικοποίησης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαιτεί την άμεση διάψευση της είδησης από την συγκεκριμένη εκπομπή. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                   Κοντόπουλος Γιώργος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.