Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Σέρρες : Κλειστό και φέτος το εργοστάσιο της ΕΒΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για εβζ σερρεσΤο ΔΣ της ΕΒΖ αποφάσισε ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο στις Σέρρες, όπως αρχικά ήταν
σχεδιασμένο.Εκτός στόχος βρέθηκε τελικά φέτος η Ελληνική
Βιομηχανία Ζάχαρης, που δεν θα καταφέρει να λειτουργήσει το τρίτο εργοστάσιο στις Σέρρες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η μικρή αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων συνεπάγεται ότι και για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια στο Πλατύ και στην Ορεστιάδα.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΕΒΖ αναφέρει τα εξής:
Το ΔΣ της ΕΒΖ στην συνεδρίασή του της 20ης Μαΐου  2017 εξέτασε  την μέχρι τώρα πορεία της τευτλοκαλλιέργειας και τα τεχνικοοικονομικά δεδομένα της φετινής καμπάνιας, καθώς και την πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες εξελίξεις στη διεθνή και ευρωπαϊκή αγορά ζάχαρης.

Η μικρή αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων παρά τη συνεπή στάση της εταιρείας ως προς τις συμβατικές της δεσμεύσεις, την επέκταση των προγραμμάτων στήριξης της καλλιέργειας με την αύξηση των ενισχύσεων  και με την προμήθεια λιπασμάτων συνεπάγεται ότι και για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια στο Πλατύ και στην Ορεστιάδα.

Παρά  το γεγονός  ότι  για φέτος δεν θα επιτευχθεί ο αρχικός στόχος που ήταν η λειτουργία και του τρίτου εργοστασίου στις Σέρρες, η θέση της εταιρείας σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος για την οικονομική της ανάκαμψη βελτιώνεται ουσιαστικά.

Η επερχόμενη απελευθέρωση της παραγωγής και η κατάργηση των ποσοστώσεων δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά  και η τοποθέτηση της ΕΒΖ μέσα σε αυτό προϋποθέτει τη στήριξη και ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας και την πλήρη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού με εισαγωγή οργανωτικών, παραγωγικών  και τεχνολογικών καινοτομιών και αξιοποίηση της παραδοσιακά  ισχυρής θέσης της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΒΖ μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος κρίκος στην ευρύτερη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και ιδίως των τευτλοπαραγωγικών περιοχών της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Στάθηκε όρθια μέσα την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τα προβλήματα που κληρονόμησε και προχωρά σε συνεργασία με τους αγρότες  με σταθερά βήματα στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης των παραγωγικών της δραστηριοτήτων.
http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.