Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δήμος Σιντικής : Στηρίζουν τον ιερέα του Σταυροδρομίου οι κάτοικοι

Όπως είναι γνωστό ο πατήρ Φώτιος από το Σταυροδρόμι Σερρών διέκοψε εδώ και λίγες μέρες την
κοινωνία με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Σιδηροκάστρου.

Ο Δεσπότης εξοργισμένος θέλησε να τιμωρήσει με παραδειγματικό τρόπο τον ανυπότακτο ιερέα και αφού τον κατηγόρησε ότι δεν… έχει το δικαίωμα να εκφράζεται σε τέτοια θέματα αλλά μόνο οι δεσπότες. αποφάσισε να κάνει πανηγυρικό εσπερινό στον ναό του πατέρα Φώτη από όπου τον εξεδίωξε καλώντας ιερείς της μητρόπολης του.

Το αποτέλεσμα ήταν νε ηχηρό χαστούκι προς τον αλαζόνα οικουμενιστή μητροπολίτη.

Έτσι σε άδεια καθίσματα έκανε εσπερινό ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Με εξαίρεση τους 20-25 ιερωμένους που έφερε, 2-3 συζύγους τους και τον συγκεκριμένο κάτοικο Θεσσαλονίκης (νεωκόρο μητροπολιτικού ναού όπως πληροφορηθήκαμε) που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, με 3-4 συγγενείς του και 1 γείτονα του, ΔΕΝ πάτησε ΚΑΝΕΙΣ ενορίτης στον ναό των Αγίων Αποστόλων.

Ο δεσπότης πήρε τα κλειδιά του ναού από τον π.Φώτιο καθώς και τα χρήματα από το ταμείο. Απείλησε φυσικά τον ιερέα ότι από αύριο θα του κόψει το μισθό (!) και θα τον πάει στην Ιερά Σύνοδο. Ο π.Φώτιος όπως μάθαμε, κάθισε έξω από την εκκλησία, παραδίπλα, πάνω σε έναν κουβά (για να μην στέκεται όρθιος, λόγω των προβλημάτων υγείας του) και περίμενε να τελειώσει την ακολουθία ο δεσπότης κάνοντας κομποσκοίνι.

Για τον ηρωικό ιερέα μπορεί να μην έχει τίτλους και πτυχία αλλά η αγνή του αγάπη για τον Χριστό και την Ορθοδοξία, η απόφαση του να τα θυσιάσει όλα αν χρειαστεί, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Πηγή : Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑKΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

3 σχόλια:

  1. Παρακολουθησα το θεμα Παπα-Φωτη και του Επισκοπου Σιντικης στο διαδικτυο. Η "δυναμικη" αντιδραση του Επισκοπου εναντιον του ιερεα αποτελει ατοπημα διαχειρησης μιας επισης λαθεμενης ενεργειας του ιερεα. Αν ενας επισκοπος δεν αντιμετωπιζει με πνευματικοτητα, μακροθυμια και αγαπη τον ιερεα υφισταμενο, αδικει τον ιδιο τον επισκοπο και το εργο που εχει κανει στη Σιντικη. Οσο για το ατοπημα του ιερεα, ειναι το οτι βαλλει κατα του Πατριαρχειου με επιχειρηματολογια της εποχης που οδηγησε στην Αλωση της Πόλης και την υποδουλωση του Οικουμενικου Πατριαρχειου και της ρωμιοσυνης.Η επιχειρηματολογια αυτη και σημερα ειναι σε βαρος του Πατριαρχειου.Επιχειρηματολογια που ευνοησε και ευνοει την ανεκτικοτητα στους κατακτητες και το διχαστικο μισος αναμεσα στην Ανατολικη και Δυτικη Χριστιανικη Εκκλησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Δηλαδή θα πρέπει να δεχθούμε ότι ο παπα Φώτης, απλός ιερέας ενός μικρού χωριού,

    προφανώς λόγω επιφοιτήσεως, ξαφνικά και εν μέσω θέρους, άρχισε να αναλύει και να

    ερμηνεύει σύνθετα ζητήματα Δογματικής και ότι ακολούθως, συνέταξε και

    απέστειλε καταγγελτική επιστολή πρός τον Μητροπολίτη του με εξειδικευμένη

    θεολογική ορολογία?











































    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ . ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΥΓΕ . ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ . ΤΖΙΖ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.