Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ θα δει Κοτζιά, Κουμουτσάκο και... Ντόρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΟΡΑΣτην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο νέος ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ. Θα δει τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο
Κοτζιά και τον αρμόδιο της ΝΔ για την εξωτερική πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο. Αλλά ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ ζήτησε ένα επιπλέον ραντεβού, με την πρώην ΥΠΕΞ και τωρινή αρμόδια της ΝΔ για την Οικονομία Ντόρα Μπακογιάννη.

Με τη Ντόρα γνωρίζονται καλά από την εποχή της υπουργίας της, όταν ο τότε νεαρός διπλωμάτης ήταν διαπραγματευτής των Σκοπίων στη διαδικασία του ΟΗΕ υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ δηλώνει ότι η Ντόρα ξέρει (όσο λίγοι) όλες τις πτυχές του ζητήματος της ονομασίας και για αυτό ζήτησε να τη δει.

Βέβαια, ο Ντιμιτρόφ δεν ξεχνάει τη σκληρότητα της Ντόρας, όταν ως ΥΠΕΞ του Καραμανλή έθεσε το βέτο στο Βουκουρέστι, ενάντια στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.