Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Δήμος Σερρών : Σε χαράδρα έπεσε όχημα του Δήμου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΡΟΜΟΣ ΧΙΟΝΟΧΩΡΙΟΥΣε πλαγιά βάθους αρκετών μέτρων κοντά στο Όρος
Μποσδά βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουλίου φορτωτής του Δήμου Σερρών. Το μεγάλο κυβισμού όχημα βάρους πενήντα τόνων περίπου βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει oγκόλιθους οι οποίοι καθιστούσαν αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων. Ο δρόμος στο σημείο εκείνο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από τους κτηνοτρόφους που έχουν τις μονάδες τους. Ο χειριστής του φορτωτή κάτι από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του μηχανήματος με αποτέλεσμα να κυλήσει σε πλάγια σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τον δρόμο. Ο ίδιος κατόρθωσε να απομακρυνθεί από το όχημα και να σωθεί χωρίς τραυματισμούς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Οινούσας, Αθανάσιος Παπανδρέου, ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι επτά – οκτώ χιλιόμετρα μετά το Χιονοχώρι λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.”Είχε πολλά νεροφαγώματα και χρειαζόταν άμεση επέμβαση. Ο χειριστής του μηχανήματος είχε αποκαταστήσει πολλά σημεία του δρόμου και ενώ ρύθμιζε λεπτομέρειες για την αποκατάσταση της συνολικής ζημιάς κάποια στιγμή το μηχάνημα στον κακοτράχαλο δρόμο έχασε την ισορροπία του. Ο έμπειρος οδηγός προσπάθησε να το επαναφέρει αλλά στάθηκε αδύνατο και προτίμησε εγκαταλείψει το όχημα για να σωθεί. Από την πληροφόρηση που έχω την ώρα του ατυχήματος παρόντες ήταν και δυο κτηνοτρόφοι οι οποίοι είχαν πάει το σημείο για να υποδείξουν στο χειριστή τα κατεστραμμένα σημεία του δρόμου».
Είχαν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα και φυσιολάτρες
Σημειώνεται πάντως ότι στο δρόμο Χιονοχωρίου με προορισμό τις κτηνοτροφικές μονάδες είχαν εγκλωβιστεί από τις αρχές της προηγούμενης εμβομάδας εκτός από κτηνοτρόφους, κυνηγοί και φυσιολάτρες οι οποίοι απολαμβάνουν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο την υπέροχη θέα που υπάρχει την περιοχή. Χρειάστηκε μάλιστα να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και να κατέβουν πεζοί στον οικισμό του Χιονοχωρίου, αφού ήταν αδύνατο να διασχίσουν με τα αυτοκίνητά τους τον δρόμο, λόγω των φθορών που είχαν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις.
Δ.Ν.
Πηγή: sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.