Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ανδρέας Ανδρεάδης : Ας προσέξουμε γιατί μπορεί να πούμε "το νερό νεράκι"

η εικόνα προφίλ του Andreas AndreadisΤο νερό στη Ρώμη τελειώνει», δηλώνει ο περιφερειάρχης
Νικόλα Τζινγκαρέτι στα ιταλικά ΜΜΕ. «Αν μπορούσα θα καλούσα εδώ τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για να δει τι σημαίνει να αποσύρεις την υπογραφή σου από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή»
Και το δικό μου σχόλιο:
Η Ρώμη δεν είναι πολύ μακριά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από την Ελλάδα γενικότερα.
Ας προσέξουμε λοιπόν γιατί και εμείς μπορεί να πούμε "το νερό νεράκι", και ας απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση, τα κόμματα, τους πολιτικούς, τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος να εφαρμόσουν ή να διεκδικήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Γιατί οι αλλαγές στο κλίμα επηρεάζουν αρνητικά και τις οικονομίες, τον παραγωγικό ιστό των κρατών . Το μέγεθος π.χ. της καταστροφής στον τομέα της γεωργίας της Ιταλίας αποτυπώνεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της γειτονικής χώρας. Μέχρι τώρα, οι ζημιές ανέρχονται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Επομένως το θέμα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό-οικολογικό, είναι επίσης και οικονομικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.