Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μεταφορές αλά . . . σερραϊκά !

Είναι να απορεί κανείς με τα κάθε λογής ευτράπελα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους των Σερρών.
Ελπίζω να θυμόσαστε τα «στραβά και αστεία», μία ενότητα από την τηλεοπτική εκπομπή «Από τη θέση του οδηγού», που επιμελείτο και παρουσίαζε παλιότερα στον ΑΝΤ1 ο αείμνηστος Άρης Σταθάκης.
Έχω την αίσθηση ότι η φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το κείμενο θα είχε θέση σε αυτήν την εκπομπή. Συναντήσαμε το παραφορτωμένο δίκυκλο  στην πολυσύχναστη οδό Γ.Παπανδρέου της πόλης των Σερρών. Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ο αναβάτης του εν λόγω σκούτερ αδιαφορεί παντελώς για το «κακό» που μπορεί να προκαλέσει τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους εποχούμενους. Δύο υπερμεγέθη χαρτοκιβώτια, δεμένα με ένα ελαστικό ιμάντα, τοποθετημένα πίσω ακριβώς από τον αναβάτη, καταλαμβάνουν ικανό τμήμα της σέλας, εμποδίζουν τον χειριστή του δικύκλου στους απαραίτητους ελιγμούς, περιορίζουν την ορατότητα και δίχως αμαφιβολία επικρέμανται ως «Δαμόκλειος σπάθη» για όσους έπονται.
Αναρωτιέμαι, δεν βρέθηκε κάποιος αστυνομικός να κάνει κάποια σύσταση στον ασυνείδητο δικυκλιστή; Άραγε, πόσο σπάνια ή πόσο συχνή είναι μία τέτοια εικόνα στη «ζούγκλα» των ελληνικών δρόμων;
Πάντως, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ευρηματικότητα της ελληνικής φυλής !

Ρεπορτάζ-φωτογραφία :  Ιορδάνης  Ξανθόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.