Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεχνούν τις Σέρρες !

Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝΟ Τουριστικός Χάρτης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), που
κυκλοφόρησε εσχάτως, άφησε σημαντικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κυριολεκτικά εκτός αναφοράς. Ως γνωστόν, τότε που ο Νομός Σερρών είχε συμπεριληφθεί στην εν λόγω Περιφέρεια, πολλές φωνές από πολλές πλευρές «γκρίνιαξαν» για αυτόν το χωρισμό.
Ειπώθηκαν τότε οι αδικίες «έναντι ημών» και το συγκριτικό πλεονέκτημα που είχαν κάποιες άλλες Περιφερειακές Ενότητες (σσ Χαλικιδική / Πιερία) στις χρηματοδοτήσεις. Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον ουδείς κάνει λόγο για αυτό το ζήτημα. Το ότι όμως, η αναφορά του Τουριστικού Χάρτη της ΠΚΜ αφιερώνει ελάχιστο χώρο και λιγοστές γραμμές στις ομορφιές του τόπου μας και ξεχνά (άκουσον-άκουσον) τα Οχυρά του Ρούπελ, τη Λίμνη Κερκίνη, τα Λουτρά Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου είναι «χτύπημα». Μεγάλο χτύπημα για τους Σερραίους.
Δεν γνωρίζω από πού αντλήθηκαν οι πληροφορίες για να προβληθούν οι τουριστικοί προορισμοί της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, ούτε εάν ερωτήθηκαν κάποιοι υπεύθυνοι του τόπου μας. Σημασία έχει ότι ο αναγνώστης που θα πάρει στα χέρια του αυτόν τον Τουριστικό Χάρτη θα σταθεί στις εκτενείς αναφορές των άλλων προορισμών και πάντως θα προσπεράσει γρήγορα το Νομό Σερρών.
Για άλλη μια φορά γίναμε το «παραπαίδι» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), οι «παρατρεχάμενοι» για να δίνουμε ψήφους, όταν μας έχουν ανάγκη.
Μια φωνή διαμαρτυρίας από υπεύθυνους ή μη πότε (επιτέλους) θα ακουστεί σε αυτόν τον τόπο;
ΥΓ : Αναμένω τις ενέργειες ...«ενόχλησης»  από τους αιρετούς των Σερρών (βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειακούς, Δημοτικούς Συμβούλους, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Σερρών και λοιπούς ...αξιωματούχους) !   

Άποψη :  Ιορδάνης  Ξανθόπουλος  (φιλόλογος – δημοσιογράφος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.