Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΜΕ Σερρών : Από πότε η αλήθεια έγινε επίθεση;

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν δύναμη ανατροπής και όχι υπεράσπισης
Γιάννη τους
Από πότε η αλήθεια έγινε επίθεση;
Από ποτέ η κοροϊδία στις πλάτες των εργαζομένων είναι αλήθεια;
Τι κοροϊδία.  Στέλεχος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ να μιλάει μη θεσμικά. Πόσο ξεδιάντροπο;
Ναι κύριοι, σας καταλάβαμε, σας πήραμε χαμπάρι.  Ναι, πλάτη στα αφεντικά, σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό κάνετε, νέτα σκέτα.
Με «δούρειο ίππο» το εργατικό κέντρο και αφού τον απαξιώσατε σαν θεσμό, χτυπάτε το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα με στόχο τους εργάτες, άλλωστε αυτές είναι οι διαταγές από τα αφεντικά. Αυτές είναι οι εντολές που έχετε.
Αφού πέρασαν με την συγκάλυψή σας όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, και λίγο πριν περάσουν την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου, ρίχνεται τις ευθύνες στο ΠΑΜΕ ότι απαξιώνει έναν θεσμό που εσείς οι ίδιοι απαξιώσατε τόσα χρόνια και τον καταντήσατε σφραγίδα. Που με την στάση σας ήρθατε κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων, σπείρατε την απογοήτευση και τους κρατήσατε μακριά.
ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ - Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Άξιοι εκφραστές, όχι των εργαζομένων αλλά της εργοδοσίας. Ναι αυτοί είστε. Για αυτό και το ΒΑΣΤΑ.
Αλλά αλήθεια πόσο ανθρωπιστής μπορεί να είναι κάποιος, όταν απειλεί άλλους συνδικαλιστές με διαφορετικές απόψεις, όταν φωνάζει την αστυνομία για να τους κλείσουν μέσα, γιατί του χαλάνε τα σχέδια. 
Μας κατηγορείται ότι είμαστε δεκαπέντε νοματαίοι. Ποιοι εσείς οι γυρολόγοι που ανακυκλώνεστε συνέχεια, που κατεβαίνετε οι ίδιοι και οι ίδιοι σε διαφορετικά σωματεία χωρίς ίχνος ντροπής για τα συμφέροντα των εργοδοτών.
ΒΑΣΤΑ, λοιπόν, ΒΑΣΤΑ. Για να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι και χαλάσουν τα σχέδια των αφεντικών. ΒΑΣΤΑ για να μην ανοίξει ρουθούνι, ΒΑΣΤΑ μέχρι να περάσει το παραμύθι της « δίκαιής ανάπτυξης». ΒΑΣΤΑ, γιατί ο εργάτης πρέπει να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, ΒΑΣΤΑ για να μην σηκώσουν κεφάλι.  Αυτό ήταν το νόημα, νέτα σκέτα.
Άλλωστε το ΠΑΜΕ  δεν είναι «δούρειος ίππος» κύριοι. Το ΠΑΜΕ αποτελεί ταξικό πόλο συσπείρωσης, απαρτίζεται από σωματεία, επιτροπές αγώνα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, απαρτίζεται από τίμιους αγωνιστές εργάτες, που αντιλαμβάνονται ότι κάτι πρέπει να γίνει, που αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που αντιλαμβάνονται ότι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας η εργατική τάξη πρέπει οργανωμένα, ταξικά, να σηκώσει το ανάστημα της, να περάσει στην αντεπίθεση.  Αυτό είναι το ΠΑΜΕ. Αυτό είναι που σας ενοχλεί κύριοι. Γιατί, γιατί σας χαλάει την σούπα, τα σχέδια της εργοδοσίας, των αφεντικών.
Σας ενοχλεί γιατί σε κάθε ευκαιρία σας ξεσκεπάζει. Σας ενοχλεί γιατί τον πραγματικό «δούρειο ίππο» δεν τον αποτελεί το ΠΑΜΕ, αλλά η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που τόσα χρόνια σπέρνει αυταπάτες, που καλλιεργεί την «ταξική συνεργασία», την «εργασιακή ειρήνη», που συμμερίζεστε και εκπροσωπείτε στον Νομό Σερρών.
Σας ενοχλεί γιατί ο ρόλος σας είναι συγκεκριμένος, πρέπει με κάθε τρόπο να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα τους, να βγάλετε τους αντιπροσώπους της, για να μπορεί ή εργοδοσία ανενόχλητη να κάνει την δουλειά της.
Σας ενοχλεί γιατί την ώρα που με την στάση σας συμβάλατε στην ήττα του εργατικού κινήματος όπως λέτε, οι εργαζόμενοι βρήκαν αποκούμπι στο ΠΑΜΕ και προβάλανε το αισιόδοξο σύνθημα
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
ΒΑΣΤΑ λοιπόν πρόεδρε,
γιατί αν ξυπνήσουν (οι εργάτες) μόνο μιας θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Αγγελάκης Χρήστος
Μέλος της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.