Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ανδρέας Ανδρεάδης : Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ οφείλει να στηρίξει τον Γ. Ραγκούση

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ηγέτης του οποίου είναι ο Γ. Παπανδρέου (μικρό στέλεχός του ήταν και η
ταπεινότητά μου), δεν έχει τοποθετηθεί για τον ποιον/α υποψήφιο/α θα στηρίξει στις εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να το κάνει και να στηρίξει εκείνον/η που έχει την πιο προοδευτική ατζέντα. Γιατί η ασφαλής ουδετερότητα δεν ταιριάζει στους προοδευτικούς δημοκράτες σοσιαλιστές. Το επιχείρημα ότι σημασία έχει μόνο η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών , δεν είναι αρκούντως ελκυστικό. Γιατί για να συμμετάσχουν οι πολίτες πρέπει και να τους εμπνεύσουμε με νέες και διαυγείς ιδέες, αλλά και να τους προτείνουμε πρόσωπα που μπορεί να τις κάνουν πράξεις.
Προσωπικά, όπως ίσως κάποιοι/ες γνωρίζουν, στηρίζω την υποψηφιότητα του Γ. Ραγκούση γιατί ήταν ο πιο παραγωγικός Υπουργός της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και δίπλα στον Πρωθυπουργό προώθησε πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βοήθησαν τη χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Και σήμερα ως υποψήφιος έχει την πιο προοδευτική ατζέντα #agendaRagkousi πολύ κοντινή σε αυτή του Γ. Παπανδρέου.
Επομένως, όσοι ήταν και παραμένουν υποστηρικτές του πρώην Πρωθυπουργού και σήμερα προσπερνούν «ελαφρά τη καρδία» την υποψηφιότητα του Γ. Ραγκούση, στην ουσία εγκαταλείπουν την προσπάθεια υποστήριξης της Κυβέρνησης της περιόδου «Οκτώβρης 2009-Νοέμβρης 2011» αλλά και του ίδιου του Προέδρου της. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ο Γ. Παπανδρεου, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησής του, ξεκινούσε τις ομιλίες του με αναφορές στην «επανάσταση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ή στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που είναι μια μεγάλη καινοτομία διαφάνειας στη δημόσια ζωή της χώρας μας και όχι μόνο. Οι παραπάνω είναι δύο μόνο από τις μεγάλες καινοτομίες στη δημόσια ζωή της χώρας μας που φέρουν την υπουργική υπογραφή του Γ. Ραγκούση.
Και κάτι ακόμα. Ένα στρατηγικό λάθος του Γ. Παπανδρέου ήταν η παραίτησή του από την Πρωθυπουργία το Νοέμβρη του 2011, Ήταν βέβαια μια δύσκολη απόφαση που αναγκάστηκε να την πάρει κάτω από την δημόσια πίεση επτά-οκτώ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ήταν οι εκφραστές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης την εποχή εκείνη.
Το λάθος αυτό, το οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός παραδέχτηκε εκ των υστέρων («έπρεπε να τους είχα διώξει τότε» είπε σε μια ομιλία του τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά την αποτυχία του Κινήματος να μπει στη Βουλή) προσπάθησε να το αποτρέψει ο Γ. Ραγκούσης. Ο οποίος μερικούς μήνες πριν από το «Νοέμβρη της ανατροπής», από τον καιρό που άρχισε η «παραφιλολογία» στα ΜΜΕ και στους διαδρόμους της Βουλής για την παραίτηση , βγήκε και δήλωσε δημόσια ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει επ΄ουδενί λόγω να παραιτηθεί, είναι σαν να παραδέχεται ότι η πολιτική της Κυβέρνησής του ήταν αποτυχημένη.
Η έκκλησή του δεν εισακούστηκε όμως, οι δυνάμεις της συντήρησης κατάφεραν να πείσουν τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί και η συνέχεια είναι γνωστή. Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 με αρχηγό τον Β. Βενιζέλο έπεσε στο 13%. στις ευρωεκλογές του 2014 στο 7% και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 στο ελάχιστο 4,5% παραλίγο δηλ. να μην μπει στη Βουλή. Σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα έπαιξε βέβαια ρόλο και η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά.
Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω, καλώ τους φίλους και τις φίλες από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που δεν έχουν αποφασίσει ποιον/α θα ψηφίσουν, αλλά και άλλους πολίτες που ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής-σοσιαλιστικής παράταξης να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου και να στηρίξουν με την ψήφο τους τον Γ. Ραγκούση.
Για περισσότερη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ αξιοκρατία και δικαιοσύνη στη χώρα, για ισχυρή Περιφερειακή και δημοτική- Αυτοδιοίκηση, για προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την προώθηση της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης.
Και βέβαια για «απεξάρτηση» της παράταξης από τη Ν.Δ. Γιατί ο Γ. Ραγκούσης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δήλωσε ότι δεν θα γίνει Υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές χωρίς να έχει αυτοδυναμία.
Ανδρεάδης Ανδρέας
Πρώην υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.