Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΝΟΔΕ Σερρών : Στο ψηφοδέλτιο η Κατερίνα Περιστέρη ???

Το ερώτημα αν «κατεβαίνει» ή όχι στην πολιτική σκηνή η Κατερίνα Περιστέρη δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει
κανέναν, διότι η ίδια πληρεί δύο βασικές προϋποθέσεις , την αναγνωρισιμότητα, αλλά και τη σύνδεση του ονόματος της με τη μεγαλύτερη ανασκαφή των τελευταίων χρόνων στη Μακεδονία.

Η αναγγελία δια στόματος Απόστολου Τζιτζικώστα ότι αναλαμβάνει αμισθί χρέη ειδικού συμβούλου για θέματα πολιτισμού και αρχαιοτήτων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως προάγγελος μιας ενδεχόμενης μελλοντικής καθόδου της στον πολιτικό στίβο.

Προς το παρών όμως η τοποθέτηση της σε μια σημαντική θέση δίπλα στον περιφερειάρχη ,καταδεικνύει μόνο, κάτι σημαντικό. Ότι ο ίδιος, της έχει εμπιστοσύνη σ ένα ευαίσθητο τομέα όπως αυτόν της αρχαιολογίας.

Για την Κατερίνα Περιστέρη όμως ο διορισμός αυτός προϋποθέτει και ένα μεγάλο ρίσκο, της ανάληψης μιας τεράστιας ευθύνης αφού θα έχει τη δυνατότητα να καταθέτει προτάσεις ή να εκφράζεται θετικά ή αρνητικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, Αιγές, Πέλλα, Δίον, Αμφίπολη.

Και για να το περιγράψουμε με περισσότερη σαφήνεια, θα μπορεί να έχει συμβουλευτικό ρόλο  ακόμη και για θέματα που αφορούν στη σύνδεση ζητημάτων με Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Την εκλογή όμως μιας αρχαιολόγου στην πολιτική σκηνή δεν τη συναντούμε για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφού ήδη στο περιφερειακό συμβούλιο υπηρετεί η Χρυσούλα Παλιαδέλη άμεση συνεργάτιδα του Μανώλη Ανδρόνικου στην ανασκαφή της Βεργίνας.

Η καθηγήτρια Κλασσικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό, «Συμμετέχω Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση για την Κ. Μακεδονία Μάρκος Μπόλαρης».

του Γιώργου Ροδάκογλου


thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.