Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ίκαροι : Από την Καβάλα περνάει η άνοδος

Άνετα οι Ίκαροι, λύγισαν τους Τιτάνες και ετοιμάζονται για ντέρμπι στην Καβάλα!Ακόμη μία νίκη στον δρόμο προς την διεκδίκηση της ανόδου για τους Ικάρους οι οποίοι κέρδισαν εύκολα
με 85-52 τους Τιτάνες Παλαμά το κλειστό της κοιλάδας και προετοιμάζονται για το ματς της επόμενης εβδομάδας στην Καβάλα που ενδεχομένως θα κρίνει πολλά! Οι «κυανοκίτρινοι» έπαιξαν καλό μπάσκετ, ικανοποίησαν τους φιλάθλους και βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμές, να ξεκουράσουν παίκτες και αναδείξουν και το Σερραϊκό στοιχείο του ρόστερ τους.

Ο αγώνας…

Οι δύο ομάδες μπήκαν με πολύ καλή διάθεση στο πρώτο δεκάλεπτο, παίζοντας καλό μπάσκετ και αναδεικνύοντας τις επιθετικές τους αρετές. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έκαναν καλό ξεκίνημα, εκμεταλεύομενοι τα κένα μέσα στο «ζωγραφιστό» των γηπεδούχων. Οι Ίκαροι και πάλι με την έναρξη, βρήκαν πόντους από τον Κακιούζη, που σκόραρε από παντού, ωστόσο η άμυνα δεν δούλεψε ως έπρεπε, με αποτέλεσμα οι Τιτάνες να είναι μέσα στο παιχνίδι και μάλιστα στο 5λεπτο πέρασαν και μπροστά στο σκορ με 11-10. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά στο ματς, ενώ στο φινάλε της πρώτης περιόδου, βρισκόταν πίσω στο σκορ με 22-20.

Το 2ο δεκάλεπτο είχε εντελώς διαφορετική χροιά. Οι «κυανοκίτρινοι» με μπροστάρη τον Γεωργιανό που έφερε το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό, έφτασαν τους 49 πόντους ημίχρονο και δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Ο γκαρντ των Ικάρων με δικά του τρίποντα ανέβαζε το σκορ συνεχώς και ταυτόχρονα ελευθέρωνε και τους συμπαίκτες του, που βρήκαν εύκολα καλάθια είτε εντός πεδιάς, είτε από την περιφέρεια. Φυσικά η αντίδραση των Ικάρων είχε βάση και την άμυνα, εκεί όπου με την συνδρομή των Θολιώτη, Γκούτζια και Σιδερίδη που ήρθαν από τον πάγκο και έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον Ποργιόπουλο, δέχθηκαν μόλις 12 πόντους και αυτό σίγουρα δεν ήταν προϊόν αστοχίας των Τιτάνων, αλλά καλής λειτουργίας των Σερραίων. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 49-32.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν από τα καλύτερα φετινά των Ικάρων, αν όχι το καλύτερο. Οι παίκτες του Ποργιόπουλου πετούσαν φωτιές στην επίθεση σκοράροντας 23 πόντους και ήταν ισχυροί στην άμυνα με ενδεικτικό να αποτελεί το γεγονός πως ο Παλαμάς πέτυχε μόλις 7(!) σε όλη την περίοδο. Ο coach της Σερραϊκής ομάδας επέλεξε ένα ψηλό σχήμα σχεδόν σε όλη την περίοδο, έχοντας και τον Σιδερίδη μέσα από τους μικρούς και δικαιώθηκε, καθώς οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό, με το σκορ να πηγαίνει στο 72-39.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον προπονητή των Ικάρων να κάνει δοκιμές και να δίνει ανάσες σε παίκτες, ξεκουράζοντας σε όλο τον αγώνα εναλλάξ τους Γεωργιανό και Κακιούζη. Σε αντίθεση με το τρίτο δεκάλεπτο, στο τέταρτο χαμήλωσε αρχικά το σχήμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό είναι, πως 5:30 πριν την λήξη, η πεντάδα των Ικάρων ήταν άκρως Σερραϊκή με παίκτες από όλες τις γωνιές του νομού, αφού αγωνίστηκαν και οι Δαλαγκόζης-Κεμανετζής-Τσέλιος-Τοπάλης που ήρθαν από τον πάγκο για να βοηθήσουν. Το τελικό 85-52 καταγράφεται ως ακόμη μία άνετη νίκη των Ικάρων που πάνε ολοταχώς για την Α2…


Τα σημεία του αγώνα:

#Ακόμη ένας πρώην παίκτης των Ικάρων, από εποχής Καμαράκη, ο Κώστας Γεωργαντζάς, τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα.

#Για ακόμη ένα ματς οι Σερραίοι ήταν εκεί, στο κλειστό της κοιλάδας, ενίσχυσαν την ομάδα, ευχαριστήθηκαν μπάσκετ και χειροκρότησαν.

#Οι Ίκαροι απέδειξαν πως τουλάχιστον με υποδεέστερες ομάδες εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς το πότε θα επιβάλλουν τον ρυθμό τους και θα κερδίσουν εύκολα.

#Ο Ποργιόπουλος βρήκε την ευκαιρία και ξεκούρασε εναλλάξ τους Κακιούζη, Γεωργιανό, Φώτογλου και Γκάτζια.

#Μετά από καιρό ο Γκάτζιας ήταν πολύ καλός, δίνοντας και την φάση του αγώνα με μία εντυπωσιακή τάπα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Θολιώτης που βρήκε καλά περιφερειακά σουτ.

#Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, είχαν ξανά οι Ίκαροι. Κακιούζης, Γεωργιανός, Γκάτζιας και Θολιώτης βρέθηκαν σε καλή ημέρα, αποδεικνύωντας γιατί οι Σερραίοι έχουν την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία!

#Με χαμόγελα πήγε για την βράβευση του από τον Σύνδεσμο Προπονητών ο Στέργιος Ποργιόπουλος, μετά την άνετη επικράτηση του!

#Τη μισή άνοδο παίζουν οι Ίκαροι την επόμενη εβδομάδα στο κλειστό της Καλαμίτσας κόντρα στην Καβάλα, αφού με νίκη, αποκτούν σημαντικό προβάδισμο στην υπόθεση άνοδος, κόντρα σε ένα απο τα φαβορί της Β΄Εθνικής.

#Με καινούργια παπούτσια πάτησαν στο παρκέ Δαλαγκόζης και Κεμανετζής κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ενώ φάνηκαν και γούρικα.

#Οι Ίκαροι δεν δημιουργούν εντυπώσεις όταν λένε οτι αγωνίζονται παιδιά απο όλο το νομό Σερρών! Όποιος βρέθηκε στο κλειστό της Κοιλάδας, είδε την ουσία… οτι στην τελευταία περίοδο έπαιξαν,  στο #1 ο Δαλαγκόζης από το Σιδηρόκαστρο, στο #2 ο Σιδερίδης από το Σκούταρι, στο #3 ο Κεμανεντζής από τη Νιγρίτα, στο #4 ο Θολιώτης από τη Ν.Ζίχνη και στο #5 ο Γκούτζιας απο τη Νιγρίτα επίσης, δείχνοντας, ότι οι Ίκαροι «ανοίγουν τα φτερά τους»… παντού!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Δεκάλεπτα: 20-22, 49-32(ημι) 72-39, 85-52

Διαιτητές: Σιταρίδης  – Τσοκόλης

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Στέργιος Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης 4(1), Γρίψιος 6, Σιδερίδης 4(1), Γεωργιανός 12(2), Τσέλιος, Φώτογλου 5(1), Γκούτζιας 4, Κεμανετζής, Γκάτζιας 16(2), Θολιώτης 17(3), Κακιούζης 17.

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Χάρης Φόρος):  Κουσιάντζας 3, Μπιζιώτης, Τσούμας 3, Γεωργαντζάς 11(1), Μηλιώνης 2, Τζιμούρτος, Αρχοντούλης, Μακρής 2, Μανδαλάκης 15(1), Αποστολάκης 12.

Β’ Εθνική – 14η αγωνιστική

Ίκαροι Σερρών – Τιτάνες Παλαμά 85-52

Χαρίλαος Τρικούπης–Γέφυρα 76-52

Στρατώνι-Πευκοχώρι 57-71

Ερμής Λαγκαδά-Καβάλα 66-70

Μαχητές Πειραματικού Πεύκων-Ασπίδα Ξάνθης 53-58

Ανατόλια-Αγρίνιο 75-62

Φάρσαλα-Ελίμεια 67-52

Ρεπό: Χαλκηδόνα



http://www.serressport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.