Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Σιντικής : Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

xeirotonia diakonou 7Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προέβη στην εις Διάκονον Χειροτονία του Δημητρίου Κουρέα, ενώ το Σάββατο 20 Ιανουαρίου κατά την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε τη ρασοφορία και έλαβε το όνομα Άνθιμος. Ο νέος Ιεεοδιάκονος είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής. 
Στον γεμάτο συγκίνηση χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τους γονείς του, τον Επίσκοπο ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και την πνευματική του καθοδήγηση και παρεκάλεσε Το Θεό να τον καταστήσει άξιο της Ιερωσύνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, νουθέτησε τον νέο Διάκονο και τόνισε την αλλαγή πλέον που θα πρέπει να έχει η ζωή του ως κληρικού για να αξιωθεί εισερχόμενος στα Άγια των Αγίων να είναι ταπεινός Διάκονος του Θυσιαστηρίου για την δική του σωτηρία της ψυχής αλλά και των πιστών Χριστιανών.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών καθώς και πολλών Ιερέων και Διακόνων.

xeirotonia diakonou 1

xeirotonia diakonou 1

xeirotonia diakonou 1

xeirotonia diakonou 1

xeirotonia diakonou 1

xeirotonia diakonou 1
xeirotonia diakonou 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.