Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

H Στάση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό


Το 1924,  ο  ιστορικόςΙωάννης Κορδάτος, διεγράφη από το Κ.Κ.Ε.γιατίδιαφώνησε με τις αποφάσειςτης
ΒαλκανικήςΚομμουνιστικήςΟμοσπονδίας (ΒΚΟ) και της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ (τις οποίεςεπικύρωσε το κόμματου),  για «Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη». Το σχέδιοπροέβλεπε ένοπλη εξέγερση στη Βουλγαρία και γρήγορη γενίκευση της επανάστασης σε ολόκληρη την περιοχή.

Το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ Κ.Κ.Ε. & Κ.Κ. Βουλγαρίας (παρατίθεται κατωτέρω) επιβεβαιώνει ότι για την ηγεσία και τον μηχανισμό του Κ.Κ.Ε. προτεραιότητα δεν έχει η πατρίδα, η οποία απλώς δεν υφίσταται ως έννοια στον ιδεολογικό τους κόσμο, αλλά ούτε καν η ιδεολογία και ο λαός! Προτεραιότητα είχε η Σοβιετική Ένωση…

Η προδοτική στάση του Κ.Κ.Ε.ανάγκασε τον Ελ. Βενιζέλονα εισηγηθεί την ψήφιση του ν.4229/1929  περί «Μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και της προστασίας των πολιτών» γνωστότερου ως «ιδιώνυμον». Ο νόμος προέβλεπε ότι «όποιος επιδιώκει βίαιη ανατροπή του κρατικού κοινωνικού συστήματος ή απόσπαση μέρους της επικράτειας, θα διώκεται με φυλάκιση και εξορία 6 μηνών έως 2 ετών». Ο Βενιζέλος,μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι δεν στρέφεται εναντίον του κομμουνισμού ωςιδεολογίας, αλλά εναντίον των ανθελληνικών ενεργειών του Κ.Κ.Ε., οργάνου της Γ΄ΔΙΕΘΝΟΥΣ και της Μόσχας.

Δυστυχώς, ακόμη και η εφαρμογή του νόμου αυτού δεν έκαμψε την προδοτική στάση του Κ.Κ.Ε.

Το 1935 η Κομμουνιστική Διεθνής ανακάλεσε την απόφαση αυτή, στην οποία συνάχτηκε και το ΚΚΕ, αντικαθιστώντας την με την πολιτική περί «ισοτιμίας των μειονοτήτων» στην προσπάθεια της να προωθήσει την πολιτική των Λαϊκών Μετώπων.

Δυστυχώς, η προδοσία δεν τελειώνει στο σημείο αυτό. Κατά την Κατοχή, ο  ΕΛ.Α.Σ. ενσωματώνει στις τάξεις του τη Σ.Ν.Ο.Φ. ( Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) με βούλγαρους κομμουνιστές και σλαβόφωνους μακεδόνες. Πραγματικός τους σκοπός ήταν η απελευθέρωση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και όχι η αντίσταση κατά των Γερμανών.

Τη συνέχεια του Μακεδονικού κατασκευάσματος ανέλαβε ο Τίτο, ενώ το Κ.Κ.Ε. ξεκίνησε τον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας στην ουσία τα συμφέροντα της Σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής… ακόμη περιμένουμε μια ειλικρινή συγγνώμη για όλα αυτά! Θα περιμένουμε πολύ…


Υ.Γ.      Το Κ.Κ.Ε., μέσω του Ε.Α.Μ./Ε.Λ.Α.Σ. και με πρόσχημα την αντίσταση κατά των Γερμανών, εξαπάτησε μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού και απέκτησε μεγάλη υποστήριξη. Όλοι αυτοί που έκαναν το λάθος να πιστέψουν το Κ.Κ.Ε. ασφαλώς και ΔΕΝ ήταν προδότες! Πίστευαν ότι πολεμούν υπέρ πατρίδος. Έκαναν λάθος, αλλά οι προθέσεις τους ήταν ειλικρινείς. Ακόμη και στο Δημοκρατικό Στρατό συμμετείχαν χιλιάδες αληθινοί πατριώτες που είχαν πέσει θύματα της αδίστακτης προπαγάνδας του Κ.Κ.Ε. ή/και υπήρξαν θύματα της τυφλής βίας που ακολούθησε την Δεκεμβριανή ανταρσία. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ταυτίζουμε τους απλούς αγωνιστές με την ηγετική ομάδα και τα στελέχη του Κ.Κ.Ε., οι οποίοι είχαν πλήρη επίγνωση των πράξεών τους και της προδοσίας που αυτές συνιστούσαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.