Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Bασίλης Περδικίδης : Προστατευτισμός των αγροτικών προϊόντων

Αποτέλεσμα εικόνας για περδικιδησ
Το σκεπτικό και μόνο του Ισπανού εισαγγελέα στο δικαστήριο που κερδίσαμε τη  υπόθεση της ΦΕΤΑΣ μπορεί να χαρακτηρίσει όποιον Έλληνα πολιτικό επιτρέψει  να χαθεί η ιστορία του Ελληνικού τυριού!
  Ο κ.Εισαγγελέας διάβασε στους κυρίους δικαστές  ένα σημείο της Οδύσσειας  όπου ο <<Οδυσσέας παρακολουθούσε τον Κύκλωπα Πολύφημο να αρμέγει τα πρόβατα για να κάνει τυρί>>!
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ) που μας έβαλε ο αείμνηστος Κωσταντίνος Καραμανλής υπήρχε ο προστατευτισμός των αγροτικών προϊόντων των μελών της Ενώσεως από το 1957..Δεν μπορούσε δηλαδή η Αίγυπτος να πουλήσει  αγροτικά προϊόντα  στην Ευρώπη σε τιμή χαμηλότερη των μελών της ΕΕ !.
Δυστυχώς τα τελευταία 25 χρόνια οι βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης επειδή ήθελαν να ανοίξουν τις αγορές στον Τρίτο Κόσμο απελευθέρωσαν τις αγορές με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βασική αρχή της Ε.Ε και να μείνουν απροστάτευτα τα Εθνικά αγροτικά προϊόντα των μελών της.
Η Γερμανία από θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων μελών  τα καθοδήγησε-επέβαλε το κλείσιμο συμφωνιών βάσει μόνο των δικών της συμφερόντων π.χ Κίνα ή  της Ουκρανίας η οποία συμφωνία ευτυχώς ακόμη είναι μπλοκαρισμένη από το βέτο της Ολλανδίας γιατί θιγόταν τα συμφέροντά της ως προς τα κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα!
 Μπροστά στον κίνδυνο ερχομού του Τραμπ που θα έφερνε την προσωπική  του σφραγίδα ,αρνητική για το ελεύθερο εμπόριο , υπεγράφησαν εν τάχει συμφωνίες οι οποίες δεν προλάβαιναν να περάσουν από τα κοινοβούλια των κρατών μελών και ως εκ τούτου είναι ακόμη μετέωρες. Αυτές είναι η CETA και η Συμφωνία της Νοτίου Αφρικής βάσει της οποίας π.χ οι Νοτιοαφρικανοί παραγωγοί θα μπορούσαν να παράξουν ΦΕΤΑ.
Η απόφαση  που κερδίσαμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης/ Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη λέει ότι:Φέτα είναι ένα προϊόν παραδοσιακό Ελληνικό  που παράγεται από πρόβειο γάλα και 30% κατσικίσιο.
Παράγεται σε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει βοσκότοπος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Παράγεται από ειδικές ράτσες ζώων σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο ο οποίος έχει χαρακτηριστικά ηπίου κλίματος τον χειμώνα και πολύ θερμό καλοκαίρι.
Παράγεται σε συγκεκριμένες περιοχές,Θράκη-Μακεδονία-Θεσσαλία-Ηπειρο-Στερεά Ελλάδα-Πελοπονησο και Λέσβο.
Όταν επιτρέπεις άλλους να παράγουν το προϊόν ΧΑΝΕΙΣ την ΠΟΠ/ΠΓΕ.
Είναι προφανές πλέον ότι κάποια συμφέροντα καθυστερούν-αναβάλουν την υπογραφή της διεπαγγελματικής οργάνωσης για τον ακριβή έλεγχο ποιότητας της ΦΕΤΑΣ όπως οι Γάλλοι ελέγχουν το Ροκφορ.
Είναι κατανοητό  και επιβάλλεται η ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, τις δημαρχίες ,τις περιφέρειες να εξημερώσουν τους τοπικούς βουλευτές ώστε να έρθουν ΑΜΕΣΑ στην βουλή και να καταψηφιστούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι συμφωνίες που είναι εις βάρος των Ελλήνων Παραγωγών.

Περδικίδης Βασίλει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.