Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Δύο χρόνια χωρίς τον Ηλία Πολατίδη

"ΈΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ…Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν την Δευτέρα 16 Απριλίου
από τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ κ Ηλία Πολατίδη ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 16 Απριλίου 2016  σε ηλικία μόλις 50 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, τον οποίο πάλεψε παλληκαρίσια και με αξιοπρέπεια,
Ο Ηλίας Πολατιδης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1966 και μεγάλωσε στο Λευκώνα Σερρών. Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ εξελέγη βουλευτής Σερρών δυο φορές το 2007 και το 2009 με το κόμμα του ΛΑΟΣ, 
Ο εκλιπών ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χώρο των Υπολογιστών ως προγραμματιστής και ως εισηγητής σε σεμινάρια Πληροφορικής, ενώ ως Μηχανικός εργάστηκε σε εργοτάξια (ενεργειακά έργα ΔΕΗ και διυλιστηριακά ΕΛ.ΠΕ.) με τις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες. 
Ως σήμερα ασκούσε ως ελεύθερος επαγγελματίας το επάγγελμα του Μηχ/γου Μηχανικού, και ήταν σύμβουλος σε βιομηχανίες και μελετητής Δημοσίων Έργων.
Το 1984 εισήλθε με υποτροφία στο τμήμα Μηχ/γων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1991 έγινε δεκτός από το Rensellaer Polytechnic Institute της Νέας Υόρκης για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αεροδιαστημική Μηχανική.
Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΛΒΟ για την βελτίωση στρατιωτικού οχήματος. 
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός του Μηχανικού και για διάστημα 4 μηνών σε φυλάκια προκαλύψεως στον Έβρο.
Ήταν μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Υπήρξε από πολύ μικρή ηλικία ενεργός πολιτικά με συμμετοχή στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Ν. Σερρών. 
Από το κόμμα της ΝΔ αποχώρησε το 1997 λόγω ιδεολογικών διαφωνιών. 
Στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό εντάχθηκε το 2001. Συμμετείχε στο Α' συνέδριο του κόμματος και από τον Δεκέμβριο του 2002 έως και τον Ιανουάριο του 2004 διετέλεσε πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Σερρών. Από την θέση αυτή παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές του 2004, στις οποίες αυτές ανακηρύχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτιμήσεως του κόμματος στο Ν. Σερρών. Αυτό που δεν κατάφερε το 2004 το κατάφερε το 2007 και το 2009 που εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.