Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πέτρος Αγγελίδης : Χρέος όλων να στηρίξουν το αυτοκινητοδρόμιο

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΑυτοκινητοδρόμιοΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών
Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 18-04-2018, παρουσία του Προέδρου του Αυτοκινητοδρομίου Βασίλη Παπαβασιλείου με σκοπό να ενημερωθούν οι Σερραίοι δημότες, σχετικά με την μη έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την υλοποίηση του Έργου “Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών”, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σερρών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανέφερε τα εξής:
“H σημερινή συνέντευξη τύπου παραχωρείται με σκοπό να ενημερωθούν οι Σερραίοι δημότες, σχετικά με την μη έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση του Έργου “Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Για το θέμα αυτό προς ενημέρωση των Σερραίων δημοτών έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

1. To Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 07 Φεβρουαρίου 2018 πήρε μια απόφαση κατά πλειοψηφία (αρ. απόφασης 47/2018) ( Σχετικό 1)την οποία συνημμένα υποβάλλουμε για να υλοποιήσει το έργο “Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών” προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

2. Κατά της απόφασης 47/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κατατέθηκε από Σερραίους δημότες προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

3. Την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν την ενέκρινε με την απόφαση με αριθ. Πρωτ.3995+3865+2249/ 27-3-2018 με το αιτιολογικό ότι η χρηματοδότηση για το έργο αυτό θεωρείται έμμεση επιχορήγηση του Δήμου προς την Α.Ε του Αυτοκινητοδρομίου. Συνημμένα υποβάλλουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Σχετικό 2)

4. Υπενθυμίζουμε ότι προηγουμένως δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών , βάσει των οποίων χρηματοδότησε ο Δήμος Σερρών το Αυτοκινητοδρόμιο για την υλοποίηση έργων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις ενέκρινε, ίσως επειδή δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις- ενστάσεις κατά την ψήφισης τους και δεν κατατέθηκαν προσφυγές εναντίον τους και συγκεκριμένα:
A. το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 13-07-2011 με την απόφαση αρ. 620/2011 (Σχετικό 3) την οποία συνημμένα υποβάλλουμε ενέκρινε το έργο “Αναβάθμιση υποδομών αυτοκινητοδρομίου και Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Σερρών” προϋπολογισμού 1.605.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013 και η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το έγγραφο αρ. πρωτ. 9789/11-08-2011.
B. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 30-10-2015 με την απόφαση αρ. 636/2015 (Σχετικό 4)την οποία συνημμένα υποβάλλουμε, ενέκρινε την υλοποίηση του Έργου “Εργασίες κατασκευής υγρομόνωσης κτηρίου αυτοκινητοδρομίου Σερρών” προϋπολογισμού 36.500 ευρώ. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε και πάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το έγγραφο με αρ. πρωτ 20064/10-11-2015.
Δηλαδή δύο φορές προηγουμένως και συγκεκριμένα μια φορά το 2011 και τη δεύτερη φορά το 2015, ο Δήμος Σερρών χρηματοδότησε για έργα το αυτοκινητοδρόμιο και εγκρίθηκαν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τώρα η ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίνει την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για το έργο “Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών”.

5. Η δημοτική αρχή θα προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/06.

6. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Σερρών και η ευρύτερη περιοχή του στερούνται κοντινών παραλιών και μεγάλων, κοινώς γνωστών και αξιοποιημένων αρχαιολογικών χώρων ή άλλων τόπων τουριστικής έλξης, πιστεύουμε ότι το Αυτοκινητοδρόμιο προσφέρει πολλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, δηλαδή άμεσα προάγει τα τοπικά συμφέροντα, με την προσέλκυση μεγάλου αριθμού εκθετών, αγωνιζομένων, επισκεπτών κλπ όλο το χρόνο, στο μόνο σε συνεχή λειτουργία αυτοκινητοδρόμιο των Βαλκανίων και της γενικότερης γεωγραφικής μας περιοχής, που εξόφθαλμα ενισχύουν τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κλπ της περιοχής μας και αξίζει ο Δήμος Σερρών να το στηρίζει. Η σχετική τεχνική έκθεση του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου αποδεικνύει την αναγκαιότητα του έργου αυτού, για την ανταγωνιστική και ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας του κοσμήματος της πόλης μας, που λέγεται Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, που την έκανε και την κάνει γνωστή πανευρωπαϊκά και παγκόσμια.
Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους τοπικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό της δημοτικής αρχής και να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την υλοποίηση του προαναφερόμενου έργου που έχει στόχο να κάνει το αυτοκινητοδρόμιο πιό ανταγωνιστικό και πιό ασφαλές προκειμένου το αυτοκινητοδρόμιο να συνεχίσει με τη λειτουργία του να ενισχύει την τοπική μας οικονομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.